:: درمان رایگان بیماری هپاتیت C

سید موید علویان در جریان برگزاری سمینار کشوری هپاتیت‌های ویروسی در مرکز آموزشی‌درمانی رازی رشت با اشاره به اینکه پیش از انقلاب اسلامی شیوع بیماری هپاتیت B در ایران بیش از ۵ درصد بود، اظهار کرد: در سال‌های کنونی شیوع بیماری هپاتیت B در کشور کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه طبق آمارهای جدید تنها ۲ درصد از مردم ایران به بیماری هپاتیت B مبتلا هستند، ابراز کرد: واکسیناسیون هپاتیت B در بین کودکان، افراد در خطر انتقال این بیماری و همچنین افزایش سطح بهداشتی جامعه و ارتقای سطح آگاهی مردم از عوامل کاهش تعداد مبتلایان به این بیماری است.

رئیس شبکه هپاتیت کشور، با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته انتقال ویروس هپاتیت B از مادر به نوزاد شایع بود، افزود: در سال‌های اخیر خطر انتقال این بیماری از مادر به نوزاد و در جوانان کمتر از ۲۰ سال بسیار کاهش یافته است.

وی یکی از راه‌های انتقال بیماری هپاتیت B را از طریق آلودگی‌ در برخی از مراکز درمانی عنوان کرد و گفت: در سال‌های اخیر شیوه انتقال این بیماری به انتقال از بیمار به بیمار تغییر پیدا کرده است.

علویان افزایش سطح آگاهی مردم را عامل مهمی در پیشگیری از بیماری هپاتیت دانست و یادآور شد: بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری هپاتیت C مبتلا هستند.

وی از درمان رایگان بیماران مبتلا به بیماری هپاتیت C در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از بیماران مبتلا به هپاتیت C به صورت رایگان مداوا شده‌اند.

این مسئول با اشاره به اینکه بیماری هپاتیت جوانان را تهدید می‌کند، گفت: جوانان برای پیشگیری از بیماری هپاتیت باید از رفتارهای پرخطر دوری کنند تا به این بیماری مبتلا نشوند.

وی، بیماران دیالیزی را در معرض خطر ابتلا به بیماری هپاتیت دانست و تصریح کرد: شیوع بیماری هپاتیت در بین افراد دیابتی در گیلان حدود ۱۰ درصد است.

به گفته علویان، حدود ۱۷ درصد از افراد دیابتی در کشور به بیماری هپاتیت مبتلا هستند.

ششمین سمینار علمی کشوری هپاتیت‌های مزمن ویروسی به مدت دو روز با هدف آشنایی پزشکان با تازه‌های اپیدمیولوژی و تشخیص و درمان هپاتیت‌های ویروسی در سالن همایش مرکز آموزشی درمانی بیمارستان رازی رشت برگزار شده است.